Runebergin torttuja leipoessa käytiin läpi perus Suomen historiaa, kuten esim. kuka Runeberg oli (Suomen kansallisruonoilija), ja että Elias Lönnroth kokosi Kalevalan. Kansalliskirjailija on toki Kivi. Suomi maailmankartalle!
Oli muuten hyviä torttuja kun kostutettiin vähän rommilla, ranskalasikämppis Alexin lemppari so far. Lupasin viedä hänet kesällä Porvooseen maistamaan kunnon torttusia.
Hiiva on täällä vähän erilaista, ja meillä on tapana yliannostella sitä.. Onneksi sentään löysin kaupasta hiivaa, selitin innoissani meksikolaiselle kauppasedälle: "se juttu mitä pistetään kakkuihin, ja pistetään uuniin ja se nousee..". Ymmärsi se :)
Korvapuusteja on kiva leipoa, vaikka kaasu-uunilla tulos onkin vähän erilainen. Ja ollaan niin kekseliäitä ku viinipulloa voi käyttää kaulimena, ja jopa tehtiin voipaperista tuollainen leipomisalusta :P Voitte muuten kuvitella että keittiössä oli kuuma!
6 comentarios:
Hei-ii aamuntorkku, koskas syödään meidän laskiaispullat?
Heippa,
mahtavia herkkuja ootte saaneet aikaiseksi! Nam! Muistelen jo haikeasti kun sain itekin viettää pari päivää teidän keittiössä...ja naapurinsetä vaan tarjosi greippejä aidan yli terassille. :) Täällä on nyt tyytyminen Alepan heviosastoon...
JAtkakaa vaan samaan malliin, Suomi ja korvapuustit meksikolaisellekin maailmankartalle!! Niin ja ihanaa, että teillä on siellä vihdoin lämmin! Nauttikaa viikonlopusta, terkut koko teidän huushollille!
Kiitos Johanna terkuista!
täällä taas nautitaan, on vaan niin ihanan lämmin!
tuohon listaan pitäisi lisätä vielä ihanat lime-hunaja crepes:it joita syötiin eilen. nam!
tsemiä Alepan hedelmäosastolle, siihen on meilläkin karu tottuminen paluun jälkeen..
p.s. kerma ei oikein vatkaantunu, joten syötiin voi-hillo laskiaispullia :)
Komeet on tortut tytöillä siellä!Vielä kun päätätte pipareita leipoa, niin saatte mahtavan tuoksun kämppäänne *köhh* :D Nauttikaahan Meksikon lämmöstä, lämpöä odottelen tänne Taiwaniin, sillä Thaimaan 35:stä asteesta tiputus 15-20 asteeseen on aika hurja.
-Antti
hei antti!
Ei taida ihan pipareihin asti päästä, vaikka varmaan moni toivoisikin :P
Tsemppiä opiskelujen alkuun ja kiinan opintoihin, täällä onneksi alkaa loma jo 4 viikon päästä,lällällää!
palaillaan blogeitse!
Hei Niina!
Lueskelin tässä näitä maaliskuisia blogijuttujasi näin jälkijunassa. Katselin myös kuvia. Yhdessä niistä leivoitte.
Samassa yhteydessä kerroitte käyttäneenne viinipulloa kaulimena. Se on tosi hyvä kaulinkeksintö. Tuomon mummi käytti aikoinaan - silloin kun vielä jaksoi leipoa pullat, piirakat ja piparit - vain ja ainoastaan viinipulloa kaulimena. Hänellä ei ollut koskaan missään vaiheessa puista kaulinta. Kaiken lisäksi se sama pullokaulin palveli häntä vuosikymmeniä, ei mennyt rikki eikä muutenkaan kadonnut. Mistä tiedän, että pullo oli se sama iät ja ajat? Se oli selkeästi eri mallinen kuin viimeisimmät 30-40 vuotta olleet mallit, se oli kapeampi ja väritön sekä pitkäkaulainen. En tiedä oliko se vanhanajan kossu- tai vodkapullo, mutta kapea ja pitkä kuitenkin.
terv. Tarja
Publicar un comentario