jueves, 8 de marzo de 2007

Hyvää naistenpäivää!

Vaikka ystävänpäivä oli täällä suuri haloo (miljoona ruusua, ilmapalloa ja kaikkea muuta kornia), niin naistenpäivään ei niinkään kiinnitetä huomiota. What can you expect from the country of machismo. Jotain piti kuitenkin keksiä, joten juhlimme päivää shoppailumatkalla Jenkkeihin!

Auton vuokraaminen jäi vähän viimetinkaan, mutta vähän ennen ysiä edellisenä iltana köröttelimme Monterreyn keskustasta kotiin. Hyvinhän me löydettiin :) Aamulla oli lähtö 6.30 kohti jenkkien McAllen kaupunkia, jossa ei oo mitään muuta nähtävää kun ostari. Made for us!


Sebastian uskaltautui meidän matkaan shoppailemaan, mutta koska ajokortti unohtui kotiin, tytöt ajoivat edes takaisin yhteensä 500km Sebastianin nukkuessa...


Matkan varrella oli "ei niin viihtyisä" teollisuusalue savupilvineen. Näkyvyys oli motarilla joku 100m.

Olimme jo joskus 10.30 Reynosassa eli McAllenin meksikolaisessa naapurikaupungissa. Saimme silti pari tuntia vietettyä etsien paikkaa jossa piti rekisteröidä meksikolaisauto että sen saisi viedä jenkkeihin. Kiitos meksikolaisen byrokratian, ja huonojen ohjeiden, emme koskaan löytäneet autorekisteröintipaikkaa, mutta saimme omat viisumimme leimattua (tulee satikutia palatessa jos niitä ei leimaa), ja Alex sai turistiviisumin, että voi jäädä maahan myös maaliskuun jälkeen. Ranskalaiset oli siis antanut Alexille opiskelijaviisumin 31.3 asti, kun kokeet loppuvat 30.3. How generous.

Oli hieman vaikeuksia löytää itse rajalle, koska ohjeet olivat aika huonot. Tämän kyltin kohdalla piti kääntyä vasemmalle, siksi siis tuo suoraan nuoli sutattu teipillä..


Es obligatorio usar el cinturón de seguridad, eli vyöt kiinni ja menoks!


Rajalla jonossa vierähtikin sitten yli 1.5h. Ensin jonotimme autojonossa (ihanaa manuaalivaihteilla varsinkin kun meidän jono tyssäs ja piti vaihtaa viereiseen jonoon jonku machcomiehen eteen), ja sitten USA:n imigraatiossa.


Kun vihdoin pääsimme McAllenin La Plaza Mall-ostoskeskukseen, oli tiedossa nopea hamppariateria. Maassa maan tavalla, kuten Alex näyttää :)

Shoppailuun oli aikaa ruhtinaalliset 3h, joten tuollaista tehoshoppausta en ole koskaan ennen harrastanut. Yhtään dollaria ei jäänyt yli, ja matkaan tarttui aimo kasa vaatteita kesää varten. Kaikenkaikkiaan koko porukan kesken ostimme yhdet aurinkolasit, 3 laukkua, paljon paitoja, paljon housuja, kengät jne. jne. Varsinkin esim. GAP oli todella halpa Suomeen verrattuna.


Tässä saldo: 5 housut, 4 toppia, mekko, bikinit, sukat ja alusvaatteet. Ihan kuin rahaa laittais pankkiin!

Lähdimme paluumatkalle klo 17.30, koska auto piti palauttaa klo 21. Meksikon rajan ylitys oli ihan ihmeellinen, ei tarvinnut edes passia näyttää. Onneksi tajusimme palautta USA:n viisumin vihreät laput, sillä muuten ei ois ollu paluuta Jenkkeihin vähään aikaan. Alex kävi viemässä kaikkien meidän laput juoksujalkaa, ja sai poikkeusluvalla ylittää rajan uudestaan palauttaakseen laput. On kyllä ihmeellistä miten ohjeistus on niin huonoa tuolla rajalla, mutta ehkä suurin osa ihmisistä kulkee siitä niin usein ettei ohjeita tarvitse..

Auto palautettiin tasan 20.55. (Just in time siis) ja kotona ei riittänyt energiaa muuhun kuin sipulikeittoon ja nukkumaanmenoon. Katsotaan jos tuonne ehtisi piipahtaa uudestaan myöhemminkin, sen verta jäi Guess:in ja Abercrombie&Fitch:in liikkeet kaivelemaan...

No hay comentarios: