miércoles, 10 de enero de 2007

Claves para mi casa!

Lähtiessäni vaihtoon, yksi suurimmista stressin aiheista oli asunto. Lähdin ensimmäistä kertaa lentokentälle ilman kotiavaimia, ja olo oli aika orpo. Syy tähän on että Meksikosta ei oikein voi vuokrata asuntoa ilman että pääsee itse katsomaan sitä; ei siis osteta sikoja säkissä..

Tammikuun ensimmäiset pari päivää kuluivat siis kierrellen asuntoja katsellessa. Osa asunnoista oli ihan siistejä, toiset taas vähemmän siistejä. Löysimme yhden ihastuttavan meksikolaisen ”villitan” läheltä pääkampusta, mutta ongelmaksi muodostui 3kk vuokrasopimus, joka on tietenkin vuokranantajan näkökulmasta vaivalloisempi kuin puolen vuoden tai vuoden vuokralaiset.

Noin 5 tai 6 asunnon jälkeen löysimme loistavan vaihtoehdon, jossa viime syksyn suomalaisvaihtarit asuivat. Asunto on talon toisessa kerroksessa (vuokraemäntä asuu ensimmäisessä) ja siinä on 3 huonetta. Kämppikseni Marjo ja Eeva (samasta koulusta) jakavat suurimman huoneen, ja Alexandralla (Ranskasta) ja minulla on omat huoneet. Vuokra on 6500 pesoa neljään pekkaan, eli vaivaiset 120€ kuussa per nenä! Jää vähän enemmän rahaa taksilla reissailuun : )

Tässä pari kuvaa asunnosta ja naapurustosta, laitan kuvia patiostamme jahka tulee aurinkoinen päivä.



Oma huone kullan kallis!


Keittiössä on kokattu jo monet hyvät lounaat ja pari illallista.

Kotikatu

Naapurista voi käydä pöllimässä appelsiinejä ja greippejä

6 comentarios:

Aino dijo...

Hei tyttö,
ihana kuulla/nähdä kuulumisia! Oma seikkailuni Keski-Euroopassa lienee paljon kesympi, mutta asunnon etsintä jännittää silti vähän. :)
Voisinpa tulla käymään!

Yann dijo...

Hello

Sadly can't find any finnish to english online translator, so I'll just do with the pictures ;-)

Look real nice; Have fun!!

Niina dijo...

Euroopassa voi ainakin olla varma et sisällä on lämmitys.. :P

yann: dont worry, ill try to write one of the next posts in englsih, but then my grandmum wont understand :)

Anónimo dijo...

Heippa

Itse juuri vaihdosta palanneena voin sanoa että vaihto on ihmisen parasta aikaa! =) nauti siis ajastasi siellä täysiiii beibe!

Terkkuja Suomesta!

Anónimo dijo...

Mun lähipuusta (Euromarket) saa kans appelsiinejä. Ne on varmaan poimittu just tosta puusta ja rahdattu tänne. Käy kirjoittaa jollain tussilla johonkin niistä, että "Niinan naapuripuu", ja sit mä käyn huomenna kahmimassa kaupassa ja tarkistamassa tuliko ne tänne.

Marjukka dijo...

Heippa Niina!

Muista nauttia joka hetkestä, vaihto menee niin nopeesti. Toivottavasti tunnistan sut vielä, joten laita myös kuvia ittestäsi!