sábado, 6 de enero de 2007

Welcome to the Campus!

Ensimmäiset päivät ovat kuluneet orientaation parissa ja kouluun ja kampukseen tutustuessa. Kouluni nimi on siis Instituto Tecnológico de Monterrey (ITESM) eli tuttavallisemmin Tec. Tec:n pääkampus on noin 15 min Monterreyn keskustasta, ja maisteritason kampus missä itse opiskelen on taas noin 15min taksilla pääkampuksesta.

Saimme orientaation aikana informaatiota sekä opintoasioista että vapaa-ajasta. Koska koulu on yksityiskoulu (ja aika kallis sellainen) on täällä tarjolla vaikka minkälaista vapaa-ajan vietettä vuorikiipeilystä kokkauskurssiin ja nyrkkeilystä amerikkalaiseen jalkapalloon. Voitte katsella eri urheiluvaihtoehtoja esim täältä ja kulttuurikasvatusta täältä. Itse ajattelin ilmoittautua tanssikursseille, joko tangoon tai salsaan, saa nähdä.


Koulun kasvatit esittivät meille paikallista tanssia orientaation lomassa



Koulu järjestää viikottain myös erilaisia matkoja lähialueiden kohteisiin. Enimmäkseen tarjolla on luontonähtävyyksiä: vuoria, kanjoneita, luolia jne, mutta tarjolla on myös viininmaistelua etc.

Itse pääkampus on aika hulppea, judge for yourselves:

TEC:n pääkampus ja taustalla Cerro de la Silla-vuori

Uima-altaat kuuluvat koulun asuntoihin, jonne vanhemmat (lue isät) telkeävät meksikolaisnuoret (lue tytöt) tarkkaan valvontaan

Koulun päärakennus muistuttaa vähän HSE:tä


Tässä rakennuksessa on tietokoneluokkia. Arkkitehti hävisi kuulemma jonkun kansainvälisen kilpailun, ja antoi piirrustukset TEC:ille ilmaiseksi!



Paikallinen kv-toimisto on taustalla olevassa CEDES-rakennukssa 8. kerroksessa. Hyvät näkymät :)

Langaton verkko kattaa koko pääkampuksen, ja ulkona voi surffailla esim. tällaiselta penkiltä. (huomatkaa sähköpistokkeet läppäriä varten)

Olimme sunnuntaikävelyllä kampuksella, joka on todella vihreä, ja vuoret näkyvät joka puolella.

Välillä tuntuu kun olisi eläintarhassa:

Kampuksella pyörii riikinkukkoja, joista tunnetusti koirakset ovat kauniimpia



Bambia joutui metsästämään pidempään, mutta löytyihän sekin kampukselta


Riikinkukon muna?


Kampukselta löytyy 2 pankkia, matkatoimisto, kirjakauppa, Starbucks, ja langaton netti kattaa koko kampuksen. Koulun teatteri on niin iso että Gloria kalpenee sen rinnalla, juhlasalista puhumattakaan. Monterrey osaksi Speksikiertuetta?

Laitan kuvausta maisterikampuksesta eli EGADE:sta kun saan vähän kuvia.

3 comentarios:

Kata dijo...

Mä en kestä! Aivan kamalaa ja ihanaa kattoa kuvia MTY:sta. Ihan ku olisin ollut siellä sittenkin vielä eilen, tuntuu niin tutulta.

Vitsi, että tekisi mielini hypätä koneeseen ja tulla piipahtamaan.

Nauti sinä siellä extrapaljon!

Besitos

Kata

K-P dijo...

Meikä kestää kyllä :). Mutta aika mahtavat paikat ainakin kuvien perusteella (ja kuvathan ei tunnetusti tuo kaikkea esille). Kyllähän siellä varmaan mielellään olis.

Erinomaista vaihtoa Niina!

K-P

Niina dijo...

Kyllähän tänne saa tulla piipahtamaan, ei ne lennot oo ku noin 800€ :)

Laitan piakkoin vähän kuvia myös Monterreyn keskustasta, koska kampus ei todellakaan vastaa arkipäivää täällä epätasa-arvoisten mahdollisuuksien maassa..