martes, 10 de abril de 2007

Miksi Primera Plus on paras bussi Meksikossa?

Tuhansien bussikilometrien jalkeen, ja toisien tuhansien odotellen edessapain, voin jo julistaa bussifirmakilpailun voittajan: Primera Plus, ensimmaisen luokan bussi!

Miksi nain?

1. Bussiin mennessa laukut merkataan, ja ne saa hakea sailosta vain laukkua vastaavaa sailytyslappua vastaan.

2. Bussiin mennessa tehdaan ruumiintarkastus, ja kaikki matkustajat kuvataan varkaiden varalta.

3. Kaikille tarjoillaan virvokkeet ja evassampylat/keksit. Ei huippulaatua, mutta maistuu.

4. Penkeissa on alastaitettavat jalkatuet, niin etta penkki jatkuu koko matkan kantapaihin asti. Helpottaa huomattavasti yobusseissa.

5. Leffat joita naytetaan (niista ei paase millaan eroon) on jopa tehty 2000-luvulla, ei siis kamalimpia 90-luvun jenkki-college-baseball-komedioita. hyi.

6. Penkkien ylapuolella on aanenvaimennus nappi. Hallelujah! Toki muiden penkkirivien aanet kuuluu, mutta huonojen leffojen espanjalaisdubbaukset vaimentuvat ainakin vahan.

Ok, ei hehkuteta liikaa. Kylla Primera Plusissakin on ilmastointi liian kovalla, kuski ajaa ylinopeutta ja sen kunniaksi ylinopeusvaroitusvalo ja aani piippaa koko ajan, ja bussin vessat eivat ole kovin siistit. Mutta hyva yritys.

Huomenna siis Primera Plus:illa Puerto Vallartaan, ja lauantaina yobussilla takaisin Meksiko Cityyn. Taitaa menna kohta 10 000 km rikki talla bussipeffalla.

p.s. sain vaihdon kurssien keskiarvon: 96/100 skaalalla 70 huonoin ja 100 paras. :) mähän sanoin äiti, matkustelu kannattaa :P

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Uskotaan hyvällä. Olen jo alkanut miettiä mihin tästä lähtisi. Ensin vain panen kämpän myyntiin ja sitten: Adios Espoo e.t.c...!

Anónimo dijo...

Hei,

Alan taas uudelleen surffailla Mexicon kartalla. Nuo mainitsemanne paikat ovat kiinnostavia täältä Espoosta katsoen.

tiitii :)

Anónimo dijo...

ONNEA hyvista arvosanoista! Tosi hienoa - olen ylpea maailman parhaasta tytostani!...Ja Axukin sai hyvan valitodistuksen koulusta. On minulla hienoja lapsia!!! Mamma : )))

Anónimo dijo...

Hieno suoritus, Niina! Onnittelut ja hauskaa, ansaittua lomaa!

t. Tarja

Anónimo dijo...

Hahahaa! Bussien matkaeväissä mulla oli aina perustäytteiden lisäks jotain ihme jalapenomössöä, josta tuli vähän mitta täyteen.

Oltiin joskus 17 tunnin bussimatkalla Tijuanasta Guyamasiin. Keksittiin ostaa pussikaljaa, jotta matka kakkosluokan dösässä sujuis vähän leppoisammin. Tajuttiin vasta myöhemmin, että bussissa ei olekaan vessaa...

-Matti

Niina dijo...

jeps, taidan pyortaa sanani, ESN voittaa Primera Plus:in mennen tullen. Tultiin TUomon kanssa executive-luokassa puerto vallartasta Mexico cityyn, ja yhdella rivilla on vain kolme penkkia! eli siihen mahtuu ihanasti nukkumaan.

Lisaksi leffat oli englanniksi, kaikilla oli omat kuulokkeet (!) ja ilmastointi ei ollut liian kovalla!! Vessa kylla oli ihan perinteinen...

Anónimo dijo...

Psssst...!!! Sain Kreikasta asti salaperäisen vihjeen vierailla tällä sivulla…. Hmmm… mielenkiintoista… todellakin... kuvasta näkyy selvästi, ettei seurassasi liikkuvalla aurinkolasien taakse kätkeytyvällä miehellä ole pääkallomerkkiä leuassa, kaikki siis kunnossa!

Niinalle hauskoja seikkailuja toivottaen,
Mustanaamio

Eeva dijo...

Mä yhdyn tohon Primera Plussaan myös. Paras kokemus oli tulla Marjon kanssa Monterreysta DF:ään nukkuen levollisesti koko matkan tilavissa istuimissa. Pahin oli lähteä DF:stä kohti Oaxacaa, päätyen luokattomaan bussiin jossa penkki pomppi pystyyn koko ajan, ei vessaa, lähtö myöhässä, täynnä jengii ja koko himputin matkan niitä bumppeja tiessä jarru-kaasu-meiningillä.

Kokemuksia... Mut eipä oo koskaan noin paljoo tullu istuttua bussissa!