martes, 3 de abril de 2007

Tuomon vieraskynä: ¡Que pasa!

Juuri kirjoitin aamupaivalla tekstarissa aidille, etta kelit ovat olleet mahtavat - no nyt tulee Meksiko Cityssa vetta. Ihan kiva kyllakin, kun voi edes hetken istua hyvalla omatunnolla nettikahvilassa. Mutta tahan mennessa on siis ollut aivan mahtavat ilmat. Paivalla auringossa on kuuma, mutta ei kuitenkaan niin tukahduttavaa kuin kesalla kuulemma on. Iltaisin on tosi kiva, kun ilma on lammin ja voi kulkea t-paidassa, farkut tai shortsit jalassa.

Olin keskiviikkona yhdentoista jalkeen Montereyssa ja Niina tuli hakemaan mut kentalta tutun kuskin kanssa. Kampilla olimme puolenyon aikaan. Uni tuli silloin melko nopeasti, eika onneksi tarvinnut koittaa olla pirtea, kun Niinan kamppikset olivat viettamassa laksiaisia pienella vaihtariporukalla. :)

Torstai alkoi kampilla melko rauhaisasti. Vahan hedelmia ja jogurttia, minka jalkeen lahdimme kaymaan TEC de Monterreyn paakampuksella. Juhlakolmikko Alex, Marjo ja Eeva jaivat kotiin "lepailemaan". Kampus oli todella viihtyisa, kuten yksityiselta koululta odottaa saattaa. Alue oli aidattu ja portilla oli pari vartijaa, mutta minakin paasin sisalle, kun eivat kyselleet opiskelijakorttia meilta. Kampuksen alueella oli puistonpenkkeja ja tuoleja joiden vieressa oli sahkopistokkeet, jotta ulkona sai tehtya kouluhommia - koko alueella on tietysti langaton nettiiyhteys. Pienen kiertelyn jalkeen kavimme kampuksen Starbucksissa juomassa frappuchinot.

Kampuksen jalkeen kavimme kaupungilla lounastamassa. Kovin paljoa emme keskustassa kierrelleet, kun Monterreyn vanha keskusta on pieni ja uudessa ei arvatenkaan ole paljoa nahtavaa. Valitettavasti vanhat kolonialismin ajan rakennukset ovat joutuneet vaistamaan uusien hirvioiden tielta. Merkillepantavaa on muuten joka paikassa ollut, etta taalla ei ole asuinkerrostaloja ollenkaan, eli voitte kuvitella kuinka laajalle taytyy levittaytya, kun esim. Monterreyn 5 miljoonaa ihmista asuu maatasossa. Anyways, kiertelyn jalkeen me kavimme vuokraamassa henkiloauton valmiiksi perjantain ostosreissua varten.

Perjantaina aamulla lahdimme klo 06.00 kohti Yhdysvaltoja - wau wau! Tytot olivat kayneet jo kolmisen viikkoa aiemmin jenkkien puolella McAllen nimisen kaupungin ostoshelvetissa vierailulla, mutta viela oli tilaa yhdelle kosto-reissulle. Meikalainen ajoi mennen tullen ja se oli hienoa - torvi soimaan ja sekaan vaan! Matka-aika yhteen suuntaan oli reilut 3 tuntia rajamuodollisuuksineen, eli pitka paiva tuli vedettya, kun shoppailtiin reilut 7 tuntia ja siihen ajot viela paalle. Kylla sielta jotain tarpeellista tarttui mukaankin ja tuli kaytya Ameriikoissa! Yhteensa taidettiin tuhlata joku 1500e neljaan pekkaan- huh huh! Lauantai menikin sitten pakkaillessa.




Roadtrip!



Sunnuntaina aamulla lensimme Monterreysta johonkin pienempaan kaupunkiin Meksiko Citysta etelaan (toim. huom. Toluca) ja sielta otimme bussin vanhaan espanjalaisten hopeakaupunkiin Taxco:n. Koko Taxco on rakennettu vuoren rinteeseen. Tovottavasti kánnykalla otetuista kuvista nakyy, milta nayttaa, kun 90 000 hengen kaupunki on pantu rinteessa. Oli melkoinen urakka raahata kaikki meidan kamat (lue: Niinan tavarat), kun edessa oli bussiasemalta lahtien pelkkia portaita, jotka nousi parinkymmenen metrin matkalla 2,5 metria korkeudessa. Taalla tulee muutenki pidettya kivaa korkeanpaikan leiria, kun koko ajan tulee oltua yli 1,5 kilometrin korkeudessa. Monterreyen korkeutta en tieda, mutta Taxco oli noin 1800 metria meren pinnasta ja Meksiko City on kai noin 2200 metrin korkeudessa.

Taxco oli sokkeloisuudessaan kuin venetsia. Erona oli vain se, etta pinta kaikkialla oli kalteva, eli aina mentiin ala- tai ylamakeen. Kylla siella oli sen verran tasaista nakyvissa, etta yksi jalkapallokentta oli voitu rakentaa, mutta auta armias jos vedat pallon vaaralta laidalta ulos, sen saa hakea 50 metria alempaa pusikosta.






Markkinahumussa.



Taxcon oli vallannut valkoiset kuplat ja kuplavolkkarit. Laitetaan niista ehka videota myohemmin..



Maanantai siis kokonaan Taxcossa ja tanaan aamulla bussilla D.F:aan, eli Meksiko Cityyn. Valitsimme hotellin Lonely Planet -oppaasta ja talla kertaa taisi tulla taysi potti! Tyttojen kamppa Montereyssa oli todella siisti ja suihkussakin sai lamminta vetta paineella. Ensimmaisena yona Taxcossa meilla oli yosijana nuhjuinen, mutta toimiva koppi/vessa yhdistelma (noin 16e). Seuraavaksi yoksi siirryimme Lonely Planetin opastamaan hostelliin (25e), jossa oli todella kiva sisapiha, siisti ja tilava huone, mutta lammin vesi jai haaveeksi. Taalla yovymme oikein herrojen tapaan hotellissa (20e yo) ja huone on aivan meidan Sokos/Cumulus tasoa, mutta mika hienointa lamminta vetta tulee paineella, sen kun kahvasta vaantelee - kuin Matinkylassa konsanaan. Hinnat siis per huone, eli henkea kohden tulee asustelu melko halvaksi. Kylla vetaa hymyksi :)

Matkailijat, ja Mexico Cityn paa-aukion katedraali



Cityssa piipahdettiin myos Frida Kahlon museossa Coyocanilla. Blue rules!


Tama talla eraa, sade nayttaa laantuvan. Hasta luego!

t.Tuomo & Niina
(a.k.a. Idle.Legs ja Nina)

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Toivottavasti ostitte mukaanne jotain taitelijan töihin liittyvää. :))

terv. T

Anónimo dijo...

Hitto, että toi kuvat on nättejä. Mäki haluun taas keskelle Latinalaisen Amerikan kaunista kaaosta.

piis,

Matti